Kinderen

3 tips voor het indelen van het schoolplein

Is het huidige schoolplein verouderd en mag je het nieuwe schoolplein inrichten? Wij geven jou in deze blog 3 tips die jou helpen bij het vernieuwen van het schoolplein. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met looproutes! Meer weten? Lees dan snel verder.

Tip 1: looproute schoolplein

Een looproute is de route die kinderen lopen van speeltoestel naar speeltoestel, maar ook naar de ingang van school. Het is daarbij bijvoorbeeld belangrijk dat er geen obstakels staan in de weg naar de schoolingang. Ook is het belangrijk om een rijroute te bedenken. Wanneer kinderen met steps, skelters of andere rijtuigen over het schoolplein rijden, is het belangrijk dat ze overal langs kunnen.

Tip 2: Groen schoolplein

De combinatie van groen met speeltoestellen vormt een groen schoolplein. Tegenwoordig brengen kinderen veel tijd door op het schoolplein. Niet alleen tijdens lesuren, maar ook tijdens voor- en naschoolse opvang. Door het aanleggen van een groen plein, gaan kinderen met andere ogen naar hun leefomgeving en de natuur kijken. Zo maken kinderen direct kennis met bloemen, planten en insecten. Naast het uitzoeken van de juiste speeltoestellen is het belangrijk om ook na te denken over een beplantingsplan.

Tip 3: Genoeg berging

Zorg dat er een duidelijke en praktische plek wordt gecreëerd voor de berging. Dit klinkt vrij logisch, maar vaak gaat dit mis. De berging moet goed te bereiken zijn en ook de indeling is belangrijk. Zorg daarom voor voldoende kastruimte. Je kunt bijvoorbeeld elke klas een eigen plank geven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *