samen plezier hebben
Geen categorie

Een kind in aantocht

Daar is het moment waar je zo lang op hebt gewacht. De bevalling is begonnen. Het is alleen de vraag of je goed voorbereid bent op het moment. Het is verstandig om enkele weken vooraf bij een spreekuur van de verloskundige langs te gaan zodat je stukje bij beetje meer leert over wat er allemaal bij komt kijken. Daarbij is het handig goed voorzien te zijn van een frisse en alerte verloskundige tijdens te bevalling. Vaak moet ook de beslissing nog gemaakt worden of je thuis gaat bevallen of toch besluit in het ziekenhuis te gaan bevallen. De verloskundige zorgt vaak ook voor de kraamvisites waardoor je altijd een hulp bij de hand hebt in het geval je nog vragen hebt.

  1. Verschillende echo’s op zijn tijd

Natuurlijk komen er bij een zwangerschap veel echo’s bij kijken en dat is niet altijd dezelfde soort echo. Er zijn veel soorten echo’s en ze komen allemaal op hun eigen tijd omdat ze dan het best naar voren komen met hun eigenschappen. Zo heb je de vitaliteitsecho na 8 weken, de termijnecho na 11 weken, tussen 18 en 22 weken de SEO wat staat voor structureel echoscopisch onderzoek, na 30 weken de groeiecho en na 35 weken de liggings of groeiecho. Door deze echo’s te gebruiken ben je beter voorbereid en ingelicht over de situatie van jouw kind. De echo’s zorgen er ook voor dat de verloskundigen of het ziekenhuis weet wat ze moeten verwachten van de gezondheid van het kind.

  1. De juiste en betrouwbare verloskundigen vinden

Nu zit je in een fase dat je eigenlijk wel gebaat bent bij een spreekuur of inlichting van de verloskundigen maar niet zo goed weet waar je het moet zoeken. Geen probleem natuurlijk want ook daar hebben wij aan gedacht. Een voorbeeld van een goede verloskundige praktijk is Verwachtverloskundigen.nl. Zij bieden professionele hulp voor allerlei verschillende situaties en bieden daarbij ook de maximale informatie zodat je zeker weet dat je aan het goede adres bent. 
Een groot voorbeeld van deze verloskundigenpraktijk is dat zij erbij gebaat zijn structuur aan te brengen en dus zal je altijd dezelfde verloskundige hebben waardoor je altijd een bekend gezicht ziet. Er wordt niet alleen hulp geboden bij de bevalling maar ook bij de periode daarvoor en zelfs bij informatie over de anticonceptie. Mochten er dus vragen zijn over iets wat aan de zwangerschap gerelateerd is dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.