Kinderen

Een opgeruimde kinderkleding kast?

Ben jij nog steeds bezig met de eeuwige strijd hoe je nou je kinderkledingkast altijd netjes opgeruimd kan houden? In de ochtend heb je vaak geen tijd om alles wat rommelig is netjes op te vouwen en soms besluit je kind zelf even een kledingstuk uit de kast te trekken. In dit artikel lees je een aantal tips die je hier hopelijk bij kunnen helpen

Tip 1: Niet te veel sets

Je kind heeft vaak veel te veel kleding, maar zoveel kleding is helemaal niet nodig. Elke ouder(s) wast natuurlijk volgens een anders patroon, maar afhankelijk hiervan heeft je kind al aan vijf tot tien verschillende kledingsets per seizoen genoeg.

Tip 2: Shop met een lijstje

Als je weer van plan bent om nieuwe kleding te kopen, dan is het handig om te gaan shoppen met een lijstje. Hierop schrijf je wat je echt nodig hebt, want zo voorkom je dat je impuls aankopen gaat doen en dus te veel koopt. Bij kinder winterjassen is het dan handig om eerst even te passen, want soms past de oude jas nog gewoon en dan hoef je je niet in de winkel te gaan bedenken of je kind nou wel of niet een nieuwe winterjas nodig had. Door het maken van een lijstje bespaar je dus geld en ook tijd, omdat je nu gerichter aan het winkelen bent.

Tip 3: Kijk hoeveel kleding echt nodig is

Door te kijken hoeveel kinderkleding er nog in de kast ligt kan je voorkomen dat je onnodige dingen koopt. Het is heel logisch dat iedereen ervoor wilt zorgen dat ze niet te kort komen, maar soms hebben kinderen echt te veel kleding in hun kast liggen. Vaak dragen zij hier niet eens alles van en zijn sommige kledingstukken vast onder hand alweer te klein. Plan daarom een keer per jaar een dag in met je kind, dat jullie samen kijken wat er nog wel of niet past en wat wel en niet gedragen wordt.

Tip 4: Doneer de kleding die je te veel hebt

Alle kleding die niet meer gedragen wordt of niet meer past kan je heel makkelijk doneren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kleding door te schuiven naar broertjes en/of zusjes. Of je kunt de kleding weggeven aan vrienden en familie. Als laatste kun je het natuurlijk ook doorverkopen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *