kindje
Baby

Kinderwagen kopen; waar let je op?

Je hebt waarschijnlijk al even rondgekeken en gezien dat er een gigantisch aanbod aan kinderwagens is. Dus waar begin je? Welke kinderwagens zijn er en waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe wagen?

Soorten kinderwagens

Laten we beginnen bij het begin. Welke kinderwagens zijn er eigenlijk allemaal? We onderscheiden vier kinderwagens een 2-in-1 of 3-in-1 kinderwagen, een buggy, een duo-wagen en een hardloopwagen. De buggy’s en de 3-in-1 wagens zijn de meest bekende wagens. Deze lichten we daarom even wat uitgebreider toe. 

3-in-1 kinderwagen

Een 3-in-1 kinderwagen groeit met je kindje mee en kun je voor langere tijd gebruiken. Gemiddeld zijn deze wagen geschikt van 0 tot ongeveer 4 jaar oud. De 3-in-1 kinderwagen kun je gebruiken met een reiswieg, zitje en autostoeltje. Een 2-in-1 kinderwagen groeit ook met je kindje mee en is vaak ook van 0 tot ongeveer 4 te gebruiken. Het verschil zit hem in het autostoeltje. De 2-in-1 wagen is niet te gebruiken in combinatie met een autostoeltje. Sommige 2-in-1 wagens zijn uitbreidbaar naar een 3-in-1 kinderwagen met speciale adapters. 

De buggy is voornamelijk voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten en wat ouder zijn. De buggy is lichter en een stuk compacter waardoor deze vooral erg geschikt is voor onderweg. Ga je op vakantie met het vliegtuig dan is de buggy makkelijker mee te nemen. Gemiddeld kun je de buggy gebruiken vanaf 7 á 8 maanden. 

De hardloopwagen en duowagen spreken wat meer voor zich. De hardloopwagen is speciaal voor het hardlopen en beschikt over grotere wielen die verder uit elkaar staan voor meer stabiliteit. De duowagen is geschikt voor twee kinderen. Dus of je nu een tweeling krijgt of al een ouder kindje hebt rondlopen; de duowagen is de perfecte oplossing. 

Kinderwagens

Waar let je op bij het kiezen van de juiste kinderwagen

Dus waar let je op bij het kiezen van de juiste kinderwagen. Bekijk als eerst wat er voor jou belangrijk is, heb je al een kindje rondlopen of is dit je eerste kindje? Dat kan de keuze voor een duo of enkele wagen vergemakkelijken. 

Als je een keuze hebt gemaakt tussen een duo of een enkele wagen is de volgende stap de juiste maat. Kijk of de duwstang hoog genoeg is zodat je niet hoeft te bukken tijdens een lange wandeling. En of de duwstang op verschillende hoogtes in te zetten is. Jij bent misschien wel een stukje korter of juist langer dan je partner.

Bekijk daarnaast de maten van de wagen terwijl hij ingeklapt is, past deze in de auto? Niks zo vervelend als iedere keer de wagen in je auto moeten proppen. 

Bekijk ten slotte het gewicht van de wagen. Woon je op één of twee hoog zonder lift? Dan wil je geen loodzware kinderwagen omhoog en omlaag moeten tillen. 

Kinderwagens vergelijken 

De prijs voor een nieuwe kinderwagen kan flink oplopen. Maar je wilt ook niet bezuinigen op een goede wagen want deze gebruik je erg vaak en voor meerdere jaren. Op zwangerennu.nl hebben wij daarom diverse aanbieders van kinderwagens voor je vergeleken. Zo betaal je nooit teveel en heb je altijd de beste deal. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *