zwangerschap kalender
Kinderen

MamaLove bereid jou het best voor op de zwangerschap

MamaLove laat jou precies zien over hoe je zwanger kunt worden en de zwangerschap doorkomt. Ze hebben een menstruatie kalender waarin je precies kunt zien op welke dagen je vruchtbaar bent. Daarmee vergroot je de kans op zwanger worden. Elke vrouw heeft een andere cyclus, wat gemiddeld 28 dagen is. Je bent in elke menstruatiecyclus een paar dagen vruchtbaar. Daarom is de kans dat je zwanger wordt tijdens je menstruatiecyclus niet groter dan 25% ook al ben je kerngezond. Ongeveer 30% van de vrouwen die zwanger wilt worden is binnen 3 maanden ook echt zwanger. Na zes maanden is dit opgelopen tot 70 %. Bij de overige 30% duurt het langer. Dat hoeft niet alleen aan de vrouw te liggen, dit kan ook aan de man liggen.

Als je eenmaal zwanger bent groeit er een baby in je buik. Met een echo en prenatale controle heb je inzicht van hoe dit gebeurd en hoe de baby zich ontwikkeld. Via de zwangerschapskalender kun je ook veel te weten komen over de ontwikkeling van je baby.

In verwachting

Eten tijdens de zwangerschap

De gezondheid van jouw baby begint in jouw buik. Wat jij eet beïnvloedt de ontwikkeling van je kind heel erg. Gezond eten tijdens je zwangerschap is erg belangrijk. Gezonde keuzes omdat je eet voor 2 en het kind ontwikkeld zich 9 maanden lang in jouw buik, dat vraagt veel van je lijf. Het is niet alleen voor ondersteuning van jouw lijf, maar ook voor de ontwikkeling van je baby. Je hormonen zorgen ook voor vreetbuien. Wil je meer informatie? Ga dan naar MamaLove