Kinderen

Het thema Pasen op de kinderopvang

Het duurt nog eventjes, maar voor je het weet is het alweer pasen! De kinderen vinden het dan heerlijk om eieren te schilderen, zoeken en natuurlijk op te eten. Het opbloeien van bloemetjes, de lammetjes die huppelend in de wei te zien zijn en de kuikentjes die uit het ei kruipen. Hoe leuk is het dan ook als de kinderopvang in het thema is van Pasen! 

Kuikentjes en kippen

Voordat de kinderen op de kinderopvang zijn kun je kuikentjes en kippen plaatsen die het al iets op de pasen doen lijken. Leg wat stro in de vensterbanken en plaats de kunst kippen erop. Zorg er wel voor dat dit niet breekbaar is, omdat de kinderen er maar al te graag aan zitten. 

Eieren schilderen

Bij Pasen hoort natuurlijk ook het schilderen van eieren. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de eieren gekookt hebt, zodat dit geen rommel oplevert. Je kunt ook op zoek gaan naar nep eieren die de kinderen kunnen schilderen. Kinderen zijn ontzettend creatief, maar kijken ook graag op tegen ouderen. Je kunt daarom zelf alvast eieren schilderen om die als voorbeeld neer te zetten in de kinderopvang. 

Een paasmandje

Om de kinderen te vermaken kun je ook paasmandjes met ze maken. De vorm van deze paasmaandjes kun je van tevoren uitprinten, zodat ze deze makkelijk in elkaar kunnen zetten. De paasmandjes kunnen ook nog ingekleurd worden, waardoor ieder een eigen gekleurd paasmandje heeft. 

Wil je goed voorbereid zijn op de Pasen? Zorg er dan voor dat de ICT voor kinderopvang op orde is. Schakel hiervoor Kidsvision, zodat je straks precies weet hoeveel kinderen er zijn en welke allergieën zij eventueel hebben!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *