Geen categorie

Wat zijn wasbare luiers?

Een wasbare luier is een luier die je kunt hergebruiken door hem na gebruik te wassen. Er zitten vele voordelen aan deze luiers! Wil je er achter komen wat deze voordelen zijn? Lees dan dit artikel!

De voordelen van luiers die je kunt wassen

Het eerste voordeel is natuurlijk dat een luier die je kunt wassen beter is voor het milieu dan een luier die je na gebruik weggooit. Wegwerpluiers zorgen namelijk voor heel erg veel afval en dat is natuurlijk niet goed voor het milieu. Ten tweede is een luier die je kunt wassen beter voor de huid van een baby. Door de gevoelige huid van een baby kan er snel luieruitslag ontstaan door het dragen van een luier. Dit komt doordat het plastic van de wegwerpbare luier de huid van een baby uitdroogt. Een luier die je kunt wassen, is niet van plastic gemaakt en vermindert dus de kans op luieruitslag. Een ander voordeel is dat je baby eerder zindelijk wordt van luiers die je kunt wassen. Dit komt doordat de baby sneller natte billen krijgt door dit soort luiers. Hierdoor wordt hij zich meer bewust van plas- of poepmomenten en wordt hij eerder zindelijk. Het laatste voordeel is dat de luiers die je kunt wassen uiteindelijk een stuk goedkoper zijn dan de wegwerp luiers!

Overige tips

Hier zijn nog wat tips over wasbare luiers:
– Een goede site om wasbare luiers te kopen die je kunt wassen is Kidzstore
– Door het gebruik van luiers die je kunt wassen, kan een rompertje nogal strak gaan zitten. Wanneer dit het geval is, kun je romperverlengers aanschaffen.
– Een goede manier om je luiers te bewaren is in een luieremmer. Ook deze zijn te verkrijgen op Kidzstore